Tietoja

Tietoja

Olen Hannu, jo aikoja sitten keski-ikäistynyt kotipuutarhuri. Alan hiljalleen harmaantua, mutta ajatukset vihertävät. Puutarhan lisäksi luonto, ympäristöasiat, kulttuuri, taide ja historia sekä hiljaisuuden vaaliminen ovat lähellä sydäntäni, mikä varmasti heijastuu myös teksteissäni.

Puutarhamme on varsin perinteinen maatiaispuutarha metsäisessä ympäristössä ykkös- ja kakkosvyöhykkeiden rajamailla, noin tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta. Puutarhanhoidossa minulle on tärkeää luonnonmukaisuus, esteettisyys ja käytännöllisyys sekä se, että puutarha on tasapainossa ympäröivän maiseman kanssa.

Puutarha on minulle harrastus, samoin siitä kirjoittaminen sekä valokuvaaminen. Niinpä lähestyn asioita omasta kotipuutarhurin näkökulmastani amatöörin ennakkoluulottomuudella. Pyrin ajattelemaan puutarhaa pintaa syvemmältä, mieluiten aina juuriin asti – siitä blogin nimi.

Elävien juurten tapaan myös puutarha-asiat tuntuvat loputtoman monisäikeisiltä ja ne kietoutuvat toisiinsa lukemattomin eri tavoin. Yritän seurata yhtä ajatushaaraa kerrallaan. Puutarha on monitahoinen juttu, eikä lopullisia totuuksia liene löydettävissä.

Luonnossa kaikki kasvu perustuu kierrätykseen, ja sama pätee myös ajatteluun. Tekstit ja näkemykset ovat omiani, mutta aineksia niihin olen ammentanut monista eri lähteistä. Tärkeimpiä tietolähteitäni olen koonnut Luettua-välilehdelle. Luettelo heijastelee kulloisiakin kiinnostuksiani, ja täydennän sitä vähitellen.

Valokuvat olen ottanut itse, ellen toisin mainitse. Suurin osa kuvista on omasta puutarhastamme. Muualla otetuista ilmoitan kuvauspaikan silloin, kun sillä on asiayhteyden kannalta merkitystä.

omajuurinen ei myy eikä mainosta, eikä blogilla ole muitakaan kaupallisia tavoitteita.

Kuvat ja tekstit © omajuurinen 2022-24.